2018-05-04
ETIKA HIT és ERKÖLCSTAN
2018-04-11
Májusi étkezés
2018-03-01
Áprilisi étkezés
Összes hír

2016-11-14

Igazgatói levél

Kedves Szülők!

Tájékoztatni szeretném Önöket a 2016/17-es tanév első negyedévének legfontosabb, szülői érdeklődésre is számot tartó, történéseiről. Levelem megírását megelőzte a Szülői Közösség elnökével, Dzurdzik Ádámmal folytatott négyszemközti megbeszélés.

2016. szeptember 1-től Budapest XIII. Kerületi Tomori Pál Általános Iskola néven intézményünk ismét önállóvá vált. Ez, a tanév ezen időszakában megszokott mindennapos feladatok mellett, számtalan újabb kihívást is eredményezett. A névváltozás mellett új oktatási azonosítót is kapott az iskola. Ennek száma: 203202. Ez kihatással van, a teljes intézményi nyilvántartás mellett, a diákigazolványokra is. Az első évfolyam tanulói, valamint az év közben érkezettek, már az új intézményi nyilvántartás szerint fogják megkapni diákigazolványaikat, ez azonban az átállás miatt a szokásosnál valamivel hosszabb időt vesz igénybe. A felsőbb évesek diákigazolványa továbbra is érvényes, azok cseréjére nincs szükség.

Változás következett be az iskola elektronikus elérhetőségeiben is. Az intézmény honlapja a www.tomoriiskola.hu webcímen érhető el. A korábbi weboldalon fellelhető tartalomért az iskola semmilyen felelősséget nem vállal. Fontos tudniuk, hogy az új weboldalnak a tulajdonosa az iskola, ezért semmilyen személyi változás nem akadályozhatja annak zavartalan működését. Továbbra is elérhető innen az E-ellenőrző, az iskola új facebook oldala, valamint a TomoriKert bejegyzései. A fennlévő tartalmakat folyamatosan javítjuk, hamarosan minden funkció naprakész lesz. Tervezzük a honlap arculati megújítását is, ennek a munkának az eredményét a második félévtől láthatják.

Az intézménynek új facebook oldala is van, ami a www.facebook.com/tomorisok címen érhető el. Itt továbbra is naprakészen láthatják mindennapjaink történéseit, de új elemként elindultak a TomoriTV adásai is.

Szeptember 24-én, az Önök közreműködésével sikeres ÖKO-napot tartottunk. Ezúton is köszönetet mondok a sok segítségért, amit az iskola szépítéséért tettek.

Október 15-én megtartottuk hagyományos DÖK-napunkat. A jó hangulatú és eredményes napon új diákönkormányzati elnököt is választottak a gyerekek. Az új elnök Galla Johanna, a 7.a osztályból.

Október 19-én első osztályosaink vendégül látták volt óvónőiket és megmutatták, hogy milyen ügyes iskolásokká váltak. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk az erős szakmai kapcsolatok ápolását a környező óvodákkal, ezzel is segítve a zökkenőmentes óvoda-iskola átmenetet.

November 12-én megtartottuk a tanév első iskolahívogatóját. A jól sikerült program szép számú érdeklődőt vonzott. Tavasszal, március 25-én ismét várjuk az érdeklődőket.

Hagyományos módon, rádióműsorral, illetve osztályszinten emlékeztünk meg nemzeti emléknapunkról, valamint nemzeti ünnepünkről. Október 23-a alkalmával több osztály is részt vett a kerületi koszorúzási ünnepségen.

Ebben a tanévben is sikert-sikerre halmoznak diákjaink. A sport terén sikeresen szerepeltünk a kerületi váltófutásban, a kerületi mezei futásban, kerületi labdarúgásban, kerületi atlétikában. Eredményesek voltunk a Bolyai matematika versenyen és a honvédelem napján megtartott egész napos vetélkedőn. Ezen a versenyen a 7.b osztály 50.000 Ft értékben sportszereket nyert. Gratulálok valamennyi helyezettnek és résztvevőnek, valamint felkészítő tanáraiknak.

Az újév előtt újabb változások előtt állunk. 2017. januárjától, az jogszabályoknak megfelelően, az intézmény üzemeltetése a kerületi önkormányzattól az állami fenntartóhoz kerül. Ez alól, jelen állás szerint, csak az étkeztetés jelent kivételt. Ennek köszönhető, hogy decembertől megváltozik az étkezések befizetésének a rendje! Mivel azt továbbra is az önkormányzat intézi, ezért minden hónapban egy kijelölt napon lehet csak az iskolában ebédet fizetni, és a pótbefizetés már csak az önkormányzatban lesz lehetséges. Kérjük, hogy a honlapon, e-mailben, valamint papír alapon is kiküldött tájékoztatót alaposan olvassák el, hogy az étkeztetés zökkenőmentes maradhasson. Emellett javasoljuk, hogy aki megteheti, éljen a webes befizetés lehetőségével. Fontos, hogy azoknak is meg kell igényelni az ebédet, akinek ez valamilyen kedvezmény nyomán ingyenesen jár. A bejáratnál a két üvegajtó között az önkormányzat hirdetőt helyezett el. A határidők pontos tartása miatt kérjük ennek folyamatos figyelemmel kísérését.

Köszönetet szeretnék mondani a Tomori Iskoláért Alapítvány valamennyi kuratóriumi tagjának, kiemelten Szabóné Endrődi Csillának, az együttműködésért és az iskola támogatásáért.

Köszönetet szeretnék mondani Nemes Anitának, Szabó Zsoltnak és valamennyi szülőnek, akik a TomoriKert folyamatos fenntartásán fáradoznak.

Bízva minden kedves szülő további együttműködésében, üdvözlettel:

Budapest, 2016. november 14.

                                                                                                  Szelei Miklós
                                                                                                   igazgató

  

Főoldal Kapcsolat