2018-05-04
ETIKA HIT és ERKÖLCSTAN
2018-04-11
Májusi étkezés
Összes hír

2017-05-18

Titkos Kert Meghívó

Kedves Kollégák! Kedves érdeklődő Szülők!

Kert-projektünk létrejöttét az a merész gondolat vezérelte, hogy megpróbálunk összekötni egymással két nagyon eltérő társadalmi helyzetből érkező gyerekcsoportot. Álmunk azzal vált valóra, hogy a „Közös Nevező Oktatási Program” keretében a XIII. kerületi Tomori Pál Általános Iskola és a X. kerületi máv-telepi Wesley János Iskola diákjai egy közös alkotási folyamatban vettek részt a tanév második felében.

A diákok először ismerkedtek egymással, terveket rajzoltak, meglátogatták egymást iskoláikban, majd pedig ötletet merítve egy külső helyszínen, és felhasználva a Tomori Pál Iskola tankertjében szerzett gyakorlati tapasztalataikat, együtt készültek a záró műre, egy közös kertépítésre.

A nagy szorgalommal folytatott közös építés révén jött létre a máv-telepi iskola életében mérföldkőnek számító kert, amely azt az üzenetet is magában hordozza – utalva a „The Secret Garden” c. könyvre –, hogy érdemes barátkozni, összefogni és hinni abban, hogy varázslók vagyunk, és kezeink között létrejöhet a változást hozó titkos csoda.

Szeretnénk, ha álmodozásaink ezzel nem érnének véget, és ha a máv-telepi udvar betontömege a 12 négyzetméteres kerten túl is kivirágozna, és egyre több gyerekbarát és zöld parcella venné körbe az iskola épületét.

Ez utóbbihoz további összefogásra van szükségünk, amiben az Ön szellemi, anyagi, vagy éppen gyakorlati támogatása is igen sokat segíthet.

Őszinte örömünkre szolgálna, ha jelenlétével is gazdagítaná rendezvényünket, és együtt lenne velünk e számunkra kiemelt fontosságú, bemutatóval, kiállítással egybekötött avató ünnepségen. Várjuk szeretettel!

https://www.facebook.com/tomorisok/videos/1508708265837072/

Tiszteletteljes üdvözlettel:

Lónyai Zsuzsanna,

a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola,

Szakgimnázium és Gimnázium igazgatója és

Szelei Miklós,

a Tomori Pál Általános Iskola igazgatója, 

valamint iskoláink projekttanárai:

 

Csikós Annamária

Bencze Marianna

Istenes Attila

Istenes Zsuzsanna

Majsai Virág Eszter

Marx Laura

Molnár Mária

Pizarro-Iványi Júlia

  

Főoldal Kapcsolat